alt gambar alt gambar alt gambar alt gambar

Jenama Häagen-Dazs
Häagen-Dazs di Malaysia

Info Sejarah jenama aiskrim Häagen-Dazs juga di Malaysia

"Ais krim terbaik di dunia" bermula sebagai wawasan Encik Ruben Mattus dan berterusan sepanjang hidupnya. Beliau bermula pada tahun 1921, menjual ais krim di jalan-jalan di New York. Tidak lama kemudian, dia bermimpi mewujudkan apa-apa tetapi yang terbaik ais krim hanya menggunakan bahan-bahan terbaik dan paling tulen.

Pada tahun 1961, Encik Mattus memutuskan untuk membentuk sebuah syarikat baru yang khusus untuk menghasilkan super-premium ais krim barunya. Beliau menyeru ini jenama baru "Haagen-Dazs" - nama yang menyampaikan aura tradisi dunia lama dan kualiti premium. Barisan produk asal termasuk tiga perisa: vanila, coklat dan kopi. Encik Mattus kemudian bersemangat menghabiskan enam tahun mencari strawberi manis dan penuh berperisa yang cukup untuk memenuhi standard yang sempurna jenama berkualiti untuk ais krim strawberi premium beliau.

Jenama Haagen-Dazs cepat maju dan ramai pengikut yang setia. Kejayaan awal dan pujian dibawa dari mulut ke mulut. Sebagai semangat ghairah meningkat untuk merawat ini kaya dan berkrim, jenama juga meningkat. Apabila kedai Haagen-Dazs yang pertama dibuka pada tahun 1976, ia adalah satu kejayaan segera, dan populariti jenama itu terus meningkat. Pada pertengahan 1980-an, rasa 

Haagen-Dazs aiskrim telah diperkenalkan di peringkat antarabangsa

Haagen-Dazs menciptakan kategori super-premium aiskrim, dan ia terus menarik perhatian pada tahun 1986, apabila ia diperkenalkan bar aiskrim, diikuti oleh Frozen Yogurt pada tahun 1991 dan pada tahun 1993. Sorbet Haagen-Dazs terus berinovasi dan menetapkan standard untuk ais krim mewah dengan tambahan Haagen-Dazs Crispy Sandwich ™ dan Dolce ™, sensasi tiga lapisan dengan rasa lazat.

Hari ini, Haagen-Dazs adalah peneraju jenama antarabangsa, dengan jualan di lebih daripada 850 kedai di lebih daripada 50 buah negara. Dikhaskan untuk mencipta pengalaman pencuci mulut mewah dan memenuhi segala keinginan baru yang luar biasa, Haagen-Dazs mencipta rasa baru yang menarik setiap tahun.

Kepada orang-orang di seluruh dunia, Haagen-Dazs bermakna aiskrim yang terbaik,boleh dibeli dengan wang

Sumber : Internet
Makan aiskrim Häagen-Dazs
Cookies and Cream, Sedap gila.

Makan Aiskrim Haagen-Dazs Ice Cream

Haagen-Dazs Ice Cream ini saya pernah makan, kalau ada Ice-Cream ni dalam peti sejuk, memang saya makan sampai habis. Sedap dimakan begitu sahaja atau makan dengan roti, memang sedap, kalau nak best lagi beli kon yang banyak jual di pasaraya besar, cuma harga dia yang tak berapa nak sedap. Haagen-Dazs ni ada jual banyak dekat pasaraya di Malaysia, banyak tempat la dekat tesco, giant dan sebagainya. So kalau yang belum pernah rasa tu, boleh la beli dan rasa.. Lepas makan, baru korang tahu kenapa harga Ice Cream dia mahal macam tu, tapi itu semua berbaloi. Kalau baru pertama kali beli, boleh cuba Cookies and Cream, Sedap gila.

Antara Menu Dan Perisa Haagen-Dazs Ice Cream

Häagen-Dazs Mini Stickbar Multipack
  • - Vanilla Caramel Almond And Chocolate Choc Almond
  • - Green Tea & Almond And Mango & Raspberry

aiskrim Häagen-Dazs
Pelbagai jenis buah buahan

Pint / Mini Cup
  • - Dark Chocolate & Almond
  • - Macadamia Nut Ice Cream
  • - Belgian Chocolate Ice Cream
  • - Strawberry Ice Cream
  • - Matcha Green Tea Ice Cream
  • - Caramel Biscuit & Cream Ice Cream
  • - Chocolate Ice Cream
  • - Coffee Ice Cream
  • - Mango & Raspberry Ice Cream
  • - Salted Caramel Ice Cream
  • - Summer Berries & Cream Ice Cream
  • - Strawberry Cheesecake Ice Cream
  • - Häagen-Dazs Cookies & Cream Ice Cream
  • - Vanilla Ice Cream

Stickbar Multipack
  • - Green Tea, White & Almond And Chocolate
  • - Chocolate Choc Almond
  • - Vanilla Caramel Almond

Mini Cup Multipack
  • - Chocoholic Moments
  • - Favourite Selection
  • - Fruit Fantasy

aiskrim Häagen-Dazs
Matcha Green Tea & Almond

Dan banyak lagi sebenarnya kalau nak isi semuanya. Haagen-Dazs Ice Cream ni berada dipasaraya besar seluruh negara, kalau nak cuba boleh beli sendiri, harga mahal sedikit lain kira, kalau puas hati untung berbaloi, kalau tak bukan selera anda la yea, itu sebab perisa dia banyak untuk jadi pilihan anda semua. Setakat ini cerita aiskrim dan kalau nak menempah katering aiskrim seperti dibawah dan bukan jenama Haagen-Dazs Ice cream la yea harap maklum.

Tempahan Katering Aiskrim

Berminat untuk tempahan aiskrim bagi pakej katering terbaik untuk majlis boleh hubungi kami di bahagian - Contact Us - Di laman : www.aiskrim4u.com.